dr rale stomatološka ordinacija

USLUGE

Protetika

Dobrodošli u našu stomatološku ordinaciju u Loznici, gde vam pružamo vrhunsku uslugu u oblasti protetike! Protetika je važna grana stomatologije koja se bavi nadoknadom nedostajućih zuba i rekonstrukcijom oštećenih zuba kako bi se povratila funkcija i estetika osmeha. U našoj ordinaciji, posvećeni smo pružanju najkvalitetnijih protetskih rešenja koja će vam omogućiti da ponovo imate zdrave i lepe zube.

U stomatološku protetiku spadaju različite protetske nadoknade i rešenja, uključujući:

1. Krunice:

Krunice su protetski nadomesci koji se koriste za rekonstrukciju oštećenih ili oslabljenih zuba. Krunica se postavlja preko postojećeg zuba kako bi se zaštitila oštećena struktura i povratila snaga i funkcionalnost zuba.

2. Mostovi:

Mostovi su fiksni protetski nadomesci koji se koriste za nadoknadu nedostajućih zuba. Sastoje se od veštačkih zuba koji se postavljaju između prirodnih zuba sa obe strane praznine.

3. Parcijalne proteze:

Parcijalne proteze su mobilne protetske nadoknade koje se koriste kada je potrebno nadoknaditi nekoliko nedostajućih zuba, ali ne i celu vilicu. Proteze se povezuju sa preostalim prirodnim zubima i prilagođavaju se obliku i položaju pacijentovih zuba.

4. Totalne proteze:

Totalne proteze su mobilne nadoknade koje se koriste kada su svi zubi izgubljeni u jednoj ili obe vilice. Ove proteze se oslanjaju na meko tkivo u ustima i pravilno se prilagode kako bi obezbedile stabilnost i udobnost tokom žvakanja i govora.

5. Skeletirane proteze:

Skeletirane proteze su mobilne nadoknade koje se koriste za nadoknadu više zuba, ali bez potpune pokrivenosti nepca ili potpornih tkiva. Sastoje se od metalne konstrukcije koja se pričvršćuje za preostale zube ili implantate, a na nju se postavljaju veštački zubi.

6. Implantati:

Implantati su titanijumski šrafovi koji se ugrađuju u vilicu kao zamena za izgubljene korenove zuba. Na implantate se potom postavljaju protetske nadoknade, kao što su krunice, mostovi ili proteze.

7. Estetska protetika:

Estetska protetika se fokusira na poboljšanje izgleda osmeha pacijenta. Uključuje upotrebu visokokvalitetnih materijala i tehnika kako bi se postigao prirodan i lep izgled zuba.

Izrada mostova

Izrada mostova je jedan od najčešćih načina da se nadoknade nedostajući zubi. Most je fiksna protetska nadoknada koji se sastoji od veštačkih zuba koji se postavljaju između prirodnih zuba sa obe strane praznine. Mostovi se izrađuju od visokokvalitetnih materijala koji su estetski prihvatljivi i funkcionalni. Oni ne samo da vraćaju izgubljeni zub, već takođe sprečavaju pomeranje susednih zuba i održavaju stabilnost i integritet vilica i zagrižaja.

Krunice

Krunice su protetske nadoknade koji se koriste za rekonstrukciju oštećenih ili oslabljenih zuba. Krunica je kao „kapa“ koja se postavlja preko postojećeg zuba kako bi se zaštitila oštećena struktura i povratila izgubljena snaga i funkcionalnost. Krunice se mogu izrađivati od različitih materijala, uključujući metal-keramiku i različite vrste „bezmetalnih“ keramika (cirkonija, litijum-disilikat), a odabir materijala zavisi od estetskih zahteva i funkcionalnih potreba pacijenta. U određenim slučajevima izrađujemo i privremene krune koje pored zaštitne uloge ima i ulogu u komunikaciji sa Vama – putem njih možemo odrediti kako će izgledati Vaši zubi sa krunicama koje se trajno cementiraju.

Parcijalne i totalne pločaste proteze

Parcijalne i totalne pločaste proteze su mobilne protetske nadoknade koje se koriste kada je potrebno nadoknaditi više zuba ili čak celokupnu vilicu. Parcijalne proteze se sastoje od veštačkih zuba koji su povezani sa akrilatnom pločom, koja se prilagođava prirodnim zubima i desni. Totalne proteze, s druge strane, koriste se kada su svi zubi izgubljeni u jednoj ili obe vilice. Ove proteze se oslanjaju na meko tkivo u ustima i pravilno se prilagode kako bi obezbedile stabilnost i udobnost tokom žvakanja i govora.

Skeletirane proteze

Skeletirane proteze su mobilne nadoknade koje se koriste kada je potrebno nadoknaditi više zuba, ali bez potpune pokrivenosti nepca ili potpornih tkiva. Skeletirane proteze se sastoje od metalne konstrukcije koja se pričvršćuje za preostale zube ili implantate, a na nju se postavljaju veštački zubi. Ove proteze su izuzetno lagane i udobne za nošenje, što ih čini popularnim izborom za pacijente koji žele funkcionalnu i estetsku nadoknadu zuba.

Savremena tehnologija za stomatološku protetiku u Loznici!

U našoj ordinaciji, izrada protetskih nadoknada vrši se uz pomoć najsavremenije tehnologije i vrhunskih materijala kako bismo vam omogućili najbolje moguće rešenje za vaše specifične potrebe.

Naš tim stručnjaka pažljivo će vas saslušati, pregledati i zajedno sa vama odabrati optimalnu protetsku nadoknadu koja će vam omogućiti da se osmehnete sa samopouzdanjem.

Sa ponosom možemo da kažemo da smo jedna od prvih ordinacija koja u svojoj svakodnevnoj praksi koristi intraoralni skener!

Zaboravite na neprijatno uzimanje otisaka, jer sada uz pomoć specijalno dizajnirane „kamere za zube“ imamo mogućnost digitalne izrade Vašeg novog osmeha, koji možete videti na ekranu pre nego što se odlučite za izradu krunica!