dr rale stomatološka ordinacija

USLUGE

Oralna hirurgija
Implantologija

Hirurško lečenje zuba je složen stomatološki postupak koji se primenjuje u situacijama kada konvencionalne metode lečenja nisu dovoljne za očuvanje zuba. Ovo je specifična grana stomatologije koja se bavi intervencijama na zubima, vilicama i okolnom tkivu kako bi se otklonili određeni problemi i obavila neophodna terapija. Možemo se pohvaliti da naša ordinacija ima najdužu oralnohiruršku tradiciju u našem gradu, koju nastavlja naš dr Dobroslav R. Purešević, specijalista oralne hirurgije.

Šta je oralna hirurgija?

Oralna hirurgija je specijalizovana grana stomatologije koja se bavi hirurškim postupcima u usnoj duplji. Ova oblast stomatologije obuhvata širok spektar procedura, od rutinskih ekstrakcija zuba do složenih hirurških intervencija, kao što su ugradnja dentalnih implantata i apikotomija.

Stomatološke usluge - ekstrakcija umnjaka

Ekstrakcija umnjaka je jedan od najčešćih oralnih hirurških postupaka koji se izvode u stomatološkim ordinacijama. U nekim situacijama, zub je toliko oštećen ili inficiran da ga nije moguće spasiti konzervativnim metodama lečenja. Tada se može izvršiti ekstrakcija zuba, što podrazumeva vađenje

zuba iz vilice. Umnjaci, ili treći molari, često izazivaju probleme zbog svoje pozicije i veličine. Njihovo izbijanje može biti bolno i prouzrokovati oštećenja drugih zuba, pa je često potrebno izvršiti njihovu ekstrakciju.

Nakon ekstrakcije, pružamo vam savete o postoperativnoj nezi kako biste se brže oporavili i sprečili komplikacije.

Apikotomija

Apikotomija je hirurški postupak koji se primenjuje u slučajevima kada je potrebno lečiti infekciju ili oštećenje u vršnom delu korena zuba. Hirurg pristupa vršnom delu korena, uklanja oštećeno tkivo i primenjuje tretman zaustavljanja infekcije.

Ugradnja implantata

Ugradnja dentalnih implantata je jedan od najnaprednijih postupaka u savremenoj stomatologiji, koji omogućava zamenu izgubljenih zuba trajnim i estetski prihvatljivim rešenjem. Implantati su titanijumske strukture koje se ugrađuju u vilicu kako bi služili kao zamena za koren zuba.

Implantati se integrišu sa kostima vilice tokom perioda zarastanja, a nakon toga se postavljaju nadogradnje i protetski rad koji pruža potpunu funkcionalnost i estetiku. Tokom perioda integracije implanta, u određenim uslovima, možemo izraditi i privremenu krunicu ili most na implantu čime odmah (imedijatno) nakon ugradnje implanta možemo povratiti funkciju i estetiku izgubljenih zuba.

Aplikacija koštanog zamenika

Aplikacija koštanog zamenika je postupak koji se primenjuje kako bi se povećala količina kosti u vilici pre ugradnje dentalnih implantata ili za rekonstrukciju vilice nakon gubitka kosti zbog infekcije, traume ili drugih uzroka. Takođe se vrši u slučajevima kada sinusi u gornjoj vilici ne dozvoljavaju adekvatnu ugradnju implanta, i tada posebnom procedurom (koja se naziva sinus lift) možemo stvoriti uslove za ugradnju implantata.