dr rale stomatološka ordinacija

USLUGE

Endodoncija

Pružamo vrhunsku stomatološku negu iz oblasti endodoncije i restaurativne stomatologije! Naš tim stručnih stomatologa sa dugogodišnjim iskustvom i posvećenošću pruža najkvalitetnije usluge kako bismo vaš osmeh održali zdravim i blistavim.

Šta je endodoncija?

Endodoncija je grana stomatologije koja se bavi lečenjem unutrašnjih struktura zuba, odnosno pulpe i kanala korena. Pulpa je meko tkivo unutar zuba koje sadrži krvne sudove, nervne završetke i vezivno tkivo. Kada se pulpa zuba ošteti ili inficira usled dubokih karijesnih lezija, trauma ili drugih uzroka, potrebno je izvršiti endodontsko lečenje kako bi se sačuvao zub.

Postupak endodontskog lečenja obuhvata uklanjanje oštećene ili inficirane pulpe, čišćenje unutrašnjosti kanala korena i punjenje tih kanala materijalom koji sprečava ponovno nastajanje infekcije. Nakon endodontskog lečenja, zub se obično restaurira kompozitnim ispunima ili krunicom kako bi se povratila njegova funkcija i estetika.

Stomatološke usluge - kompozitni ispuni:

Kompozitni ispuni, poznati i kao bele plombe, su moderna i estetski prihvatljiva rešenja za restauraciju oštećenih ili karijesom zahvaćenih zuba. Ovi ispuni se izrađuju od visokokvalitetnih kompozitnih materijala koji se savršeno uklapaju sa prirodnim bojom zuba, čineći ih gotovo neprimetnim.

Postupak stavljanja kompozitnih ispuna je brz i jednostavan. Prvo se uklanja oštećeni deo zuba, a zatim se ispuni prostor kompozitnim materijalom. Ispuni se poliraju kako bi se postigla glatka i sjajna površina, pružajući vam funkcionalnost i estetiku zuba.

Lečenje kanala korena

Lečenje kanala korena, poznato i kao endodontsko lečenje, je specijalizovana procedura koja se primenjuje kada je pulpa zuba inficirana ili oštećena.

Ovaj postupak je neophodan kako bi se sačuvao zub koji bi inače bio osuđen na vađenje.

Procedura lečenja kanala korena obuhvata sledeće korake:

Lokalna anestezija:

Pre početka postupka, primenjuje se lokalna anestezija kako bi se osiguralo bezbolno i udobno iskustvo.

Uklanjanje pulpe:

Nakon što se anestezija primeni, stomatolog pristupa unutrašnjosti zuba kako bi uklonio oštećenu pulpu.

Čišćenje kanala korena:

Unutrašnjost kanala korena pažljivo se čisti kako bi se uklonile bakterije i infekcija.

Punjenje kanala:

Nakon čišćenja, kanali korena se pune specijalnim materijalima kako bi se sprečila ponovna infekcija.

Restauracija zuba:

Konačno, zub se restaurira kompozitnim ispunom ili krunicom kako bi se povratila njegova funkcija i estetika.